RTL Nederland maakt grote slagen in de ontwikkeling en uitbouw van de digitale formats die of ondersteunend moeten zijn aan de tv-activiteiten of losstaand bijdragen aan de positie van RTL in het (digitale) medialandschap. Met de oprichting bijvoorbeeld van Ventures heeft RTL rechtstreeks toegang tot veelbelovende startups in de Nederlandse markt terwijl via Videoland toegang is gekregen tot de Nederlandse markt voor video on demand. De participatie in Broadband TV geeft RTL de beschikking over duizenden kanalen op YouTube.

Maar dat innovatie niet zonder slag of stoot gaat, is algemeen bekend, zegt Patrick Klink, de manager product development bij RTL. Een IT-afdeling die nauwelijks in beweging valt te krijgen, managers die lang praten maar weinig doortastendheid vertonen. Ga toch eens wat doen! De boodschap van Klink is duidelijk en wordt nog eens herhaald tijdens IT Innovation Day op 19 september.

Volgens Klink is er – zeker in IT – een te voorzichtige houding. “Better safe than sorry is een gebruikelijke grondhouding”, zegt hij en wijst erop dat die houding uiteindelijk vernieuwing in de weg staat. “Over innovatoe kan je uren praten, maar uiteindelijk is het vooral een kwestie van doen.” Hij stelt zelf de vragen die hij tijdens IT Innovation Day naar zijn publiek wil werpen. Hoe krijg je IT in beweging? Wat is er nodig om in je eigen organisatie innovatie in gang te zetten? “No guts, no glory!”

Hoe zie jij de toekomst van de mediamaatschappijen met hun wortels in de tv-wereld? Gaat alles uiteindelijk digitaal en is de tv alleen maar een groter scherm? Komt er ooit een einde aan de vastgeroeste avondprogrammering? Doen we alles on demand, of in-app? Geef je mening in de comments.

Klink gaat tijdens zijn keynote op IT Innovation Day op 19 september verder in op de ontwikkelingen in de verdere digitalisering in omroepland. Meer weten? Volg IT Innovation Day op Facebook en maak kans op een t-shirt van Webwereld!