“Beheerders zullen niet langer verantwoordelijk zijn voor slechts één taak die telkens terugkomt”, aldus CTO Tim Howes van HP Software in een interview met Techworld. In de visie van Howes krijgen beheerders met SaaS ruimte om na te denken over manieren om meer rendement uit het netwerk te halen. Volgens Howes zal het nog wel een jaar of vijf duren voordat SaaS een volwaardig aanbod kan bieden.

HP presenteerde gisteren een bundel van software waarmee bedrijven de IT-processen kunnen automatiseren. Een van die producten is Service Manager 7.0, die ook als dienst via het internet wordt geleverd. Howes: “We staan bij HP nog maar aan het begin van de ontwikkeling, maar ik ben ervan overtuigd dat SaaS ons in de toekomst veel gaat bieden.”

Mocht SaaS inderdaad aanslaan, dan hoeven IT-managers volgens Howes niet te vrezen voor hun baan. “Bijvoorbeeld security, identity management en printing kun je gewoon niet via het internet aanbieden. Daar blijven beheerders voor nodig. Wel denk ik dat een klein percentage van de beheerders komt te werken buiten de eigen onderneming, bij de SaaS-aanbieders.”

Bron: Techworld