De overeenkomst zal later vandaag worden aangekondigd en was eerder al onderwerp van verschillende geruchten. De twee partijen werken al samen waarbij Salesforce-klanten vanuit de online CRM-dienst direct Google Adwords kunnen inkopen.

De integratie van Google Apps zorgt ervoor dat gebruikers van Salesforce de diensten Gmail, Google Docs, Google Talk en Google Calender altijd bij de hand hebben. Zo kunnen zij bijvoorbeeld berichten vanuit Gmail die betrekking hebben op een bepaalde klant aan het juiste profiel in de CRM-applicatie koppelen.

CEO Marc Benioff van Salesforce ziet in de combinatie tussen de producten van Salesforce en Google een volgende stap op weg naar cloud computing. "Het einde van software nadert", aldus de topman. CEO Eric Schmidt van Google is van mening dat beide bedrijven er 'altijd dezelfde modellen en filosofieën op na houden'.

Volgens Salesforce is deze integratie nog maar het begin. Volgens het bedrijf opent de combinatie van hun platform Force.com en de api's van Google een krachtige nieuwe ontwikkeling op het gebied van online applicaties. "Het is een applicatieverhaal waarin Salesforce vervlochten wordt met Google Apps", licht Kraig Swensrud, vice president van applicaties bij Salesforce toe. Volgens hem zorgt de huidige situatie voor 'een enorme kans' voor onafhankelijke softwareontwikkelaars.

Salesforce voor Google Apps wordt gratis aangeboden.

Bron: Techworld