Het Zuid-Koreaanse concern zegt in statement dat het de huidige vraag naar de Galaxy S4 niet heeft verwacht. De eerste Amerikaanse leveranciers van het toestel, operators Sprint en T-Mobile US melden zelf ook beide dat er “vanwege een onverwachte vertraging bij de aanleveringen” minder toestellen beschikbaar zijn bij de introductie. AT&T zegt 27 april wel gewoon te halen.

De eerste Samsung Galaxy S4’s staan in Nederland gepland voor zaterdag. Dat zal overigens in eerste instantie bij een beperkt aantal winkels zijn. Het toestel was wel al langer voor te bestellen via de grote providers.

Mondiale lancering

Samsung introduceert zijn nieuwe vlaggenschip mondiaal in hetzelfde weekend. Het plan was daarbij om in het laatste weekend van april in zeker 150 landen het toestel beschikbaar te maken. Analisten verwachten dat de nieuwe Galaxy meer dan 10 miljoen keer verkocht kan worden in de eerste maand na de lancering, schrijft Reuters.

Nu blijkt dat de vraag verkeerd is ingeschat, aldus het bedrijf in zijn statement. “De vraag is veel groter dan verwacht. Het resultaat daarvan is dat we problemen hebben in het volledig voldoen in die eerste vraag”, zegt Samsungs topman Lee-Don-joo, verantwoordelijk voor de verkoop en marketing. Samsung verwacht dat het de komende weken alle bestelde toestellen kan leveren.