Samsung geeft niet op en brengt een aangepast tablet op de Duitse markt om het in september uitgesproken verkoopverbod te omzeilen. In verschillende Duitse webshops is de Tab 10.1N, zoals het nieuwe type heet, al te krijgen. Samsung bevestigt tegenover Reuters dat het aangepaste versie op de markt brengt.

Andere rand

Uit een eerste fotovergelijking blijkt dat de rand van aangepaste Tab iets breder is en bovendien een opstaande rand lijkt te vormen, iets hoger dan het glasoppervlak van het scherm. Het Koreaanse concern denkt hiermee inbreuk op Apple's ontwerprechten te voorkomen.

aangepaste Galaxy tab Galaxy Tab 10.1N (boven) en Tab 10.1. Bron: Mobiflip.de.

Een van de door Apple vastgelegde ontwerpkenmerken is namelijk dat de voorkant een onafgebroken oppervlak vormt van glas en rand. Als niet aan alle eisen van het vastgelegde modelrecht wordt voldaan, maakt de nieuwe Galaxy Tab geen inbreuk meer, hoopt Samsung. Het is zeer de vraag of Apple er ook zo over denkt. Het bedrijf reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.

Inbreuk op scrollpatent

In Nederland deed Samsung ook aanpassingen om verdere inbreuk op Apple's patentrechten te voorkomen. Maar dat betrof een softwarematige wijziging in de interface van Android als gescrolled wordt op een aanraakscherm.