Samsung waagt zich net als Acer aan Windows 8-tablets met een toetsenbord-dock. De fabrikant noemt de apparaten geen tablets, maar 'Hybrid PC's'. De Series 5- en Series 7-tablets zijn allebei 11,6 inch groot.

De apparaten draaien op het nog te verschijnen Windows 8. Van het besturingssysteem van Microsoft is overigens nog geen officiële verschijningsdatum bekend. Toch mikt Samsung met de tablets op een release in oktober.

Notebook wordt tablet

Over de specificaties was Samsung op de Computex-beurs in Taipei nog behoorlijk vaag, omdat de toestellen nog volop in ontwikkeling zijn. Het enige dat de fabrikant kwijt wilde, is dat de tablets zijn uitgerust met Intel-chips. Het Series 7-model heeft verder meer processorkracht dan de Series 5-variant.

De nu nog experimentele notebook draagt de naam Samsung Notebook 5 Series Ultra Convertible. Het toetsenbord van deze laptop draait met een scharnier naar de achterkant van het apparaat. Zo kan de notebook ook als tablet worden gebruikt. Het toestel heeft een touchscreen en Intel i7-processor. Dit apparaat is nog een conceptmodel.