Samsung rukt op in Silicon Valley; het hart van de Amerikaanse ICT-industrie. De Zuid-Koreaanse elektronicareus heeft daar begin dit jaar al een innovatiecentrum geopend, maar laat nu een compleet nieuwe campus neerzetten.

Het ontwerp is in handen van architectuurfirma NBBJ, dat eerder al een 'bos-gebouw' voor het Samsung International Hospital in Seoul (Zuid-Korea) en de campus voor de Bill & Melinda Gates Foundation heeft verzorgd. Verder is het nieuwe kantorencomplex annex community-neighbourhood voor Amazon.com het design-werk van NBBJ.

Groen, community, personeelswerving

De nog te bouwen campus voor Samsung in Silicon Valley krijgt ook het nieuwe Amerikaanse hoofdkantoor van die firma. Naast de toren van tien verdiepingen komt een rustgevend park. Een parkeergarage die is verborgen achter een groene wand, heeft zonnepanelen op het dak. Het hoofdgebouw krijgt ook café's en een Samsung-expo, die deels open zijn voor het publiek.

"Het ontwerp moedigt interactie onder personeel aan, nodigt de community uit op de campus en trekt werknemers aan in de sterk competitieve tech-markt", prijst de architectuurfirma het eigen ontwerp aan. In totaal moeten er 2000 Samsung-werknemers aan de slag gaan. De bouw begint deze week, weet technieuwssite Cnet te melden.