De Galaxy S4 landt morgen in Nederland. Het vlaggenschip van Samsung was sinds eind vorige maand al voor te bestellen via meerdere providers. Vanaf zaterdag ligt de 5 inch-smartphone in de Nederlandse en ook Duitse winkels.

Quadcore-processor

Het toestel, waarvan wordt gespeculeerd dat het nog wel eens Samsungs laatste toptoestel draaiend op Android wordt, komt in Europa met een quadcore-processor (met een kloksnelheid van 1,9 GHz) van chipfabrikant Qualcomm. Dit in tegenstelling tot de Amerikaanse versie, die uitgerust is met Samsungs eigen Exynos octocore-processor op 1,6 GHz.

Verder weegt de nieuwe smartphone 130 gram en is hij 7,9 mm dik. Het scherm van 5 inch is helderder dan voorheen en Samsung hangt er nu de term 'Full HD super AMOLED' aan.

iPhone verslaan

De pixeldichtheid is 441 ppi en het scherm is voorzien van de nieuwste (derde) versie van het supersterke Gorilla Glass. Het toestel heeft een camera van 13 megapixel aan de achterkant en een tweede camera aan de voorzijde, net als het vorige model.

De Galaxy S4 moet voor Samsung de extreem succesvolle Galaxy-lijn voortzetten. Analisten verwachten dat het toestel een belangrijke mijlpaal wordt voor de producent, omdat het de eerste smartphone kan worden die meer verkocht wordt dan een iPhone.