StorageLink maakt deel uit van toolset Citrix Essentials en neemt het beheer van SAN-storage in omgevingen met Citrix XenServer of Microsoft Hyper-V op zich. Vanaf het begin was het idee al dat niet alleen Citrix hier adapters voor kon maken, maar juist ook leveranciers van SAN-beheersoftware. Grote valkuil is uiteraard dat StorageLink geen ondersteuning biedt voor VMware, de aartsrivaal van Citrix.

Het heeft een paar maanden geduurd, maar DataCore is nu de eerste die een dergelijke adapter heeft ontwikkeld voor zijn software. De SAN valt zo door de virtuele omgeving heen te beheren met de software van de ontwikkelaar, en de implementatie die het bedrijf heeft gekozen is een Virtuele SAN (VSAN)-omgeving die tot 1 TB aan data kan thin provisionen en beheren binnen een Citrix- of Hyper-V-omgeving.

Een testversie van deze SANMelody Virtual SAN Appliance is kosteloos te downloaden en 30 dagen te gebruiken. Groot nadeel: mocht je het volledige pakket willen aanschaffen, dan kun je de testversie niet simpelweg naar een productieversie upgraden. Je zult het dus opnieuw moeten implementeren. Bron: Techworld