SAP wil uiteindelijk dat het aantal autisten binnen zijn organisatie gelijk is aan de afspiegeling van de samenleving. Autisten vormen ongeveer 1 procent van de totale wereldbevolking.

SAP heeft zich laten overtuigen door Specialisterne, een Duits werving- en opleidingsbureau voor autisten in de IT. Het bureau boekt goede resultaten in Ierland en India, waar zelf opgeleide autisten uitblonken tijdens verschillende functies, waaronder testen.

Gedetailleerder

Autistische testers blijken met hun sterk ontwikkelde vermogen zich beter dan anderen op details te kunnen richten. Daardoor merken ze aanmerkelijk sneller fouten op dan niet autistische collega´s.

Het autistenplan zal in eerste instantie ook zijn intrede doen in de SAP vestigingen in de VS, Canada en Duitsland. Laatstgenoemde land heeft al veel ervaring met autistische it´ers. De Berlijnse consultancyfirma Auticon zet voor testen bij klanten zelfs uitsluitend werknemers met autisme in. En ook Vodafone heeft in Düsseldorf 4 autistische testers in dienst.

Ordina al eerder in Nederland met autisten

In Nederland was het onder meer Ordina dat samen met klanten de detachering van autistische testers uitprobeerde. Specifieke teams moesten daarbij ´normale´ medewerkers begeleiden bij het omgaan met eventuele eigenaardigheden van hun nieuwe collega's. Maar er zijn ook bedrijven, zoals Specialisterne, die menen dat autistische werkers het beste tot hun recht komen in een volledig op hun eisen afgestemde werkomgeving.