Dat maakte topman Leo Apotheker vrijdag bekend tijdens een paneldiscussie op het SAP-kantoor in New York. Daarmee moet het implementeren van de suite eenvoudiger worden, zo stelt de topman. Verder wil de Duitse softwaregigant gebruik gaan maken van de kleine incrementele uitbreidingspakketten die het bedrijf in februari aankondigde, in plaats van elke keer een nieuwe versie van de software uit te brengen. Eerder deze maand bracht het bedrijf al een vierde uitbreidingspakket uit voor zijn standaard ERP-applicaties. De komende tijd zullen de overige Business Suite-applicaties onder handen worden genomen, waaronder supply chain management, product lifecycle management en supplier relationship management.

Gebruikers reageren alvast verheugd op de plannen. "Een standaard interface betekent vooral meer gebruikersgemak en dus een verhoogde efficiëntie. Mensen zullen minder snel bang zijn om verschillende applicaties te gebruiken", aldus Naomi Wyatt van de Pennsylvania Office of Administration, dat 95.000 SAP-gebruikers telt.

Een vroege versie van de nieuwe Business Suite is inmiddels verstuurd naar een select groepje bètatesters. Apotheker bevestigde dat het waarschijnlijk nog enkele maanden zal duren voor het softwarepakket daadwerkelijk op de markt verschijnt. "Maar als de volgende versie eenmaal is uitgekomen is het gedaan met de enorme upgrades."

Uiteraard vindt Leo Apotheker dat het ERP-pakket van SAP cruciaal is in moeilijke economische tijden. "Tijdens een recessie is het lastig om de opbrengst te verhogen, dus moeten bedrijven hun businessprocessen efficiënter maken." Dat geldt overigens ook voor SAP zelf. Het bedrijf heeft zwaar te lijden onder de financiële crisis, maar Apotheker wilde hierover niets kwijt. Bron: Techworld