Volgens het Duitse Computerwoche, dat als bron het onderzoeksbureau Barc gebruikt, zouden onder meer de Bex-producten verdwijnen.

Barc, volledig Business Application Research Center, zegt dat SAP voorzichtig moet opereren met het snijden in de BI-producten om resellers en klanten niet op de barrikaden te jagen. Volgens Barc zal SAP langzaam de producten die het zelf al had en de producten die met Business Objects zijn meegekomen, langzaam worden geconsolideerd. Maar volgens de analisten zullen andere producten geen toekomst meer hebben: Bex Report Designer, Bex Web Analyzer en Web Application Designer zullen verdwijnen, meldt Computerwoche.

Wel werkt SAP aan een nieuw product, codenaam Pioneer, dat de analysetool Voyager van Business Objects met de Bex-frontend van SAP zal combineren. Pioneer zal ook een Excel Add-in hebben, waardoor de toekomst van het populaire Bex Excel Analyzer op het spel staat. Volgens het onderzoek BI Survey 7 gebruikt 88 procent van alle BI-klanten van SAP dat product.

Overigens zijn de conclusies in BI Survey 7 nogal vernietigend voor SAP, zegt Computerwoche. Veel klanten klagen. In klantloyaliteit staat SAP slechts op plaats negen van alle BI-aanbieders.

Bron: ChannelWorld Bron: Techworld