SAP Data Migration is een combinatie van de verschillende services van SAP met de informatiemanagement-software van Business Objects. Het portfolio bestaat uit een framework, templates, methodologie en tools om data uit bestaande systemen te analyseren, bewerken en te uploaden naar een SAP ERP-omgeving. Daarnaast is een informatiemanagement-infrastructuur van Business Objects beschikbaar, waarmee de gegevens van een verouderd systeem kunnen worden geüpgrade naar SAP ERP.

Met het pakket wil SAP de datamigratie voor iedere SAP Business Suite-implementatie versnellen. In veel gevallen duren deze projecten langer dan verwacht, waardoor ze vaak duurder uitpakken dan was ingeschat, aldus de softwaregigant. Het migratieproces gebeurt in zes fasen: analyseren, uitpakken, transformeren, opschonen, valideren, uploaden en synchroniseren.

Daarnaast maakte SAP eind vorige maand bekend dat de samenwerking met Adobe Systems zal worden uitgebreid. Hierdoor kunnen ontwikkelaars gebruik maken van Adobe Flash-componenten in Web Dynpro, het user interface-platform van SAP. Door deze samenwerking wil SAP haar klanten een concurrentievoordeel bieden met sterke, interactieve interface-mogelijkheden. Hierdoor wordt de productiviteit verbeterd en kunnen sneller beslissingen worden genomen, aldus SAP. Bron: Techworld