Met het verhogen van de snelheid krijgen klanten veel betere toegang tot mobiele breedbanddiensten zoals streaming audio en video, meldde Ericsson deze week.

Volgens Chief Executive Office Peder Ramel van 3 Scandinavia biedt zijn bedrijf als een van de eerste ter wereld een downloadsnelheid van 21Mbps op de mobiele internetmarkt aan. Ook zegt door de inbreng van Ericssons technologische kennis ze beter de concurrentie aan kunnen gaan.

Blij met samenwerking

Mikael Bäckström, president van Ericsson in Scandinavië, is blij met de samenwerking. 'We zijn er trots op dat we kunnen bijdragen in de ambitie van 3 Scandinavia om snelle mobiele breedbandverbindingen in Scandinavie te realiseren.'

Ericssson gaat de komende tijd in verschillende delen van Zweden en Denemarken infrastructuur aanleggen. In de loop van 2009 verwachten de bedrijven dat het nieuwe netwerk operationeel is.

In Nederland voert Vodafone momenteel tests uit met een HSPA netwerk dat maximaal 28,8 Mbps downloadsnelheid biedt. Nu ligt deze nog maximaal rond de 14,4 Mbps.

Hong Kong voorop?

Ook in Hong Kong zijn er plannen om een snel mobiel netwerk van 21 Mbps te realiseren. De betrokken partijen, Telstra and Sierra Wireless, zeggen dat er nog veel werk te verzetten is, maar denken het netwerk begin volgend jaar in de lucht is. Dat zou betekenen dat niet Zweden of Denemarken maar Hong Kong de wereldprimeur krijgt met een operationeel netwerk met deze snelheden.