"Ongelooflijk veel voorbereiding" had in de tocht van de drone gezeten. "Alles was goed geregeld", vertelt Peijnenburg aan Webwereld. "We hadden de burgemeester en de politie om toestemming gevraagd en een complete routebeschrijving gemaakt."

Waar Restaurant de Zwaan in Etten-Leur de eerste asperges van het veld eerder feestelijk met een racewagen en een luchtballon liet bezorgen, moest dat dit jaar met een drone gebeuren. Maar het ging op pijnlijke wijze mis. Om aan alle vlieg- en verkeersregels te voldoen vloog de drone met de asperges eronder (zie gallery hieronder) tussen twee auto's en bestuurde een ervaren dronevlieger het gevaarte.

Wie gaat dat betalen?

Maar luttele momenten na het vervangen van de accu tijdens de geplande tussenstop, stortte de drone naar beneden. Kortsluiting, zo luidt de conclusie. "Het was zeker geen stuurfout, want de bestuurder wist precies wat hij deed; het was immers zijn drone", aldus Peijnenburg, die nog maar moet zien te regelen of de hobbyist van wie hij de AR.Parrot Drone kon lenen schadeloos kan stellen. "Het is een duur ding en ik weet nog niet of de verzekering het dekt."

Op Twitter wemelt het intussen van de geschokte reacties en Omroep Brabant kun je het (grappige) videoverslag zien van de uiteraard uiterst treurige gebeurtenis.