Na de beslissing van de jury en de uitspraak van de rechter die daarop volgde, waren veel mensen heel optimistisch. Men dacht dat SCO nu eindelijk aan het einde was gekomen van de weg. Maar dat was een misrekening. SCO blijft vechten tegen de bierkaai en heeft beroep aangetekend, zo meldt Groklaw.

Nog niet failliet

Blijkbaar is SCO ervan overtuigd dat het genoeg geld heeft om verder te gaan, schrijft The Register. Deze maand zal echter ook nog de zaak behandeld worden van het failliet van SCO. Dan moet SCO bewijzen dat het nog niet dood is, zoals het al vaker op het nippertje heeft gedaan.

Linux-distributeur

SCO Group is voortgekomen uit de overname in 2001 door Linux-distributeur Caldera van SCO. Met die overname zou ook de Unix-code in handen van Caldera zijn gekomen. In 2002 besloot het bedrijf door te gaan onder de naam SCO Group. In 2003 klaagde het IBM aan omdat het Unix-code in Linux zou hebben verwerkt. Bewijzen daarvoor zijn nooit openbaar gemaakt.

Vervolgens ging SCO bedrijven die Linux gebruikten aanschrijven met de eis dat ze licentiegelden zouden betalen. Dit zorgde voor veel angst, onzekerheid, twijfel en boosheid. Novell beweerde echter dat SCO de rechten op Unix helemaal niet had. Daarin heeft de rechter Novell nu gelijk gegeven, waarna de zaak eindelijk afgesloten leek.

Bron: Techworld