Dat schrijft Neosmart.net op basis van een analyse van service pack 3 (SP3) build 3205 die afgelopen weekeinde is uitgebracht.

Het gaat daarbij onder meer om Network Access Protection (NAP): een technologie die client-pc's doorlicht voor ze worden toegelaten tot een bedrijfsnetwerk. NAP zorgt ervoor dat op het netwerk aangesloten computers worden voorzien van de benodigde updates. Ook kan de technologie computers blokkeren die niet aan de veiligheidseisen voldoen. SP3 bevat meer dan duizend patches en hotfixes die zijn uitgegeven sinds de verschijning van SP2 drie jaar geleden.

Dat Microsoft doorgaat met de ondersteuning van Windows XP lijkt te bevestigen dat het bedrijf beseft dat veel bedrijven voorlopig niet van zins zijn om over te schakelen op Windows Vista. Vorige maand maakte Microsoft bekend dat het pc-fabrikanten toestaat om tot 30 juni 2008 door te gaan met het leveren van computers met Windows XP. Aanvankelijk wilde de softwaregigant uit Redmond de stekker er op 30 januari uittrekken.

Bron: Techworld