BusinessObjects Enterprise XI 3.1 SP2 wordt op het officiële BO-forum door beheerders al afgedaan als een slechte grap. De Service Pack is nu twee weken beschikbaar, en sindsdien klagen gebruikers steen en been over de lange installeertijden, vooral in VMware-omgevingen. Daarnaast wil de installatie lang niet altijd goed gaan, en melden verschillende gebruikers foutmeldingen en crashes die na flink wat uren opeens opduiken.

De installeertijden verschillen, maar lopen uiteen van zes tot achttien uur aan geratel in de machine. Een gebruiker, onder de nickname RGeurts, meldt zelfs dat hij de installatie moest staken na achttien uur bezig te zijn geweest. "We kunnen een ontwikkelsysteem gewoon niet voor zo een lange tijd stilleggen", schrijft RGeurts. Een andere gebruiker meldt flinke verschillen tussen Windows Server 2003 en Windows Server 2008, op bakken met dezelfde instellingen: zeven tot achttien uur op het eerste platform, rond de vier uur op het nieuwere platform.

De lange tijden gelden alleen voor Windowssystemen. SAP voert ter verdediging aan dat de problemen bekend waren, en dat deze zijn gedocumenteerd in de Release Notes. Ondanks de zware install, heeft SAP de Service Pack beschikbaar gesteld om ook Windowsgebruikers de mogelijkheden te geven, zo zegt het bedrijf tegenover de nieuwsdienst van Techworlduitgever IDG.

Franz Aman, vice president product marketing bij de intelligence platform-divisie van SAP, geeft aan dat het probleem ligt in een installeerroutine in Windows. Service Pack 3 zal het op een andere manier aanpakken. Hij adviseert dan ook om te wachten tot SP3, tenzij je een goede reden hebt om SP2 alsnog te installeren. In dat geval kan de pijn iets worden verzacht met een silent install. Bron: Techworld