We nemen tenminste maar aan dat je over zoiets geen 1 aprilgrappen maakt. Men verwacht de deal binnen twee maanden rond te hebben. In een brief aan de klanten, die overigens niet is gedateerd, verklaart de CEO van SGI, Robert Ewald, dat men er hard aan werkt om het bedrijf steviger te maken, en dat op deze manier weer een stap in de goede richting wordt gezet. “Ons gezamenlijk doel is een nog krachtiger bedrijf bouwen dat in staat is om een breed scala aan producten te leveren, van clusters op maat tot ons nieuwe baanbrekende UltraViolet shared memory systeem dat op dit moment wordt ontwikkeld”, schrijft hij.

Toegang tot HPC markt

Rackable kan SGI overnemen zonder de schuld van het bedrijf. In het tweede kwartaal leed SGI een verlies van meer dan $49 miljoen. Volgens Vizworld is de deal overigens niet zo definitief als hij op het eerste gezicht lijkt. De komende 25 dagen, waarin de twee bedrijven nog apart opereren, kunnen er andere bieders opstaan om SGI voor de neus van Rackable weg te kapen.

Rackable krijgt met SGI toegang tot de high performance computing (HPC) markt. Verder krijgt het de klanten van SGI bij de overheid en in de wetenschappelijke en academische sector. In de lagere segmenten van de HPC markt is er wel wat overlap tussen de twee bedrijven, omdat Rackable al servers heeft die gebaseerd zijn op Intel x86 processors. Maar SGI heeft toegang tot organisaties als NASA, terwijl Rackable sterker is in de commerciële sectoren. De overname geeft Rackable ook meteen een wereldwijde aanwezigheid.

Jurassic Park

SGI is een oude Unix moloch die onderuit gaat. De laatste jaren is het bergafwaards gegaan, maar in de jaren 90 kon het bedrijf zelfs grote films sponsoren, zoals Twister en Jurassic Park. In die laatste film speelt een machine van SGI zelfs een kleine rol. Als ze hem ziet roept Alex uit: “This is a Unix system! I know this!

Bron: Techworld