De software, genaamd Workplace, is ontwikkeld door het Nederlandse softwarebedrijf O3spaces, dat is gevestigd in Gouda.

Volgens de makers is hun collaboratiesoftware een volwaardig alternatief voor Microsofts Sharepoint. Bovendien is het pakket geschikt voor gebruik met Openoffice.org en Staroffice, waardoor deze open-sourcepakketten naar eigen zeggen klaar zijn voor gebruik in het bedrijfsleven.

"Tot nu toe ontbrak het bij Openoffice.org aan een backend-oplossing zoals Microsoft Office Sharepoint", zegt Rob Mentink, directeur van O3spaces.

"Onze software voorziet teams en bedrijven die Openoffice.org en Staroffice gebruiken van een krachtige tool voor om samen te werken en documenten te beheren."

Hoewel Workplace specifiek is ontwikkeld voor gebruik met Staroffice en Openoffice.org, kan de software ook overweg met Microsoft Office-documenten.

De software kost net geen driehonderd euro voor gebruik met vijf mensen. Een bedrijf met honderd werknemers betaalt 5900 euro. Vanaf honderd gebruikers kan ook worden afgerekend per (virtuele) processor. Tevens is de software beschikbaar als on demand-dienst. Bron: Techworld