Sharp zet naar eigen zeggen twee e-readers in de markt die de concurrentie aan moeten gaan met de Kindle van Amazon en de readers van Sony. Bij de presentatie bleek dat beide apparaten veel meer lijken op een tablet als de iPad of de Samsung Galaxy Tab. Wel ontbreken er functies als een webbrowser, en muziek- en videodiensten.

De Galapogos readers hebben een scherm van 5,5 of 10 inch en worden aanstaande december op de markt gebracht met een Japanse e-bookwinkel. Sharp onderhandelt met Verizon en waarschijnlijk zal de VS het eerste westerse land zijn waar de Galapogos wordt geïntroduceerd.

Verschillende formaten

De Japanse modellen kunnen boeken in het XDMF-formaat aan, een standaard die is ontwikkeld door Sharp en vooral gebruikt wordt in Japan. XDMF stelt uitgevers in staat de grootte van het font aan te passen zonder de pagina-layout in gevaar te brengen. ook is het mogelijk om video in te bedden op de pagina.

Het is de bedoeling om in een later stadium ook de ePub-standaard te gaan ondersteunen. Hetzelfde geldt voor HTML en PDF. Hoeveel de readers gaan kosten wilde Sharp nog niet kwijt.