Dat maakte de softwarereus gisteren in Denver bekend tijdens Collaborate 2008, een conferentie van de Oracle Applications User Group in de VS. Eerder certificeerde Oracle de wachtpoort al voor PeopleSoft Enterprise en E-Business Suite.

De aankondiging is de eerste sinds de bekendmaking van Oracle dat het zich op role-based management gaat richten. Database Vault is de op policy- en rollengebaseerde beveiligingsaddon voor Oracle Database. Met het pakket kan toegang worden beperkt op basis van zaken als ip-adres en tijd waarop de toegang wordt gezocht. Dat moet eventuele beveiligingsproblemen 'van binnenuit' in de kiem smoren.

Zelfs de toegang van beheerders kan op die manier flink aan banden worden gelegd. Dat kan bijvoorbeeld van belang zijn in gevallen dat privacywetgeving voorschrijft dat technisch personeel niet zomaar bij persoonsgegevens kunnen. Ziekenhuizen zijn een veel genoemd voorbeeld hiervan.

Voor Siebel CRM moet Database Vault hetzelfde gaan doen: de toegang van gebruikers beperken op basis van de rol die ze hebben binnen een onderneming. Daarvoor hoeft dan niet aan de applicatie gesleuteld te worden, zo stelt CRM vicepresident Anthony Lye in het persbericht. Bron: Techworld