Dit heeft Skype-directeur Niklas Zennstrom dinsdag gezegd tijdens een toespraak op de VON Europe-conferentie in Stockholm.

Skype bevat momenteel al enkele mogelijkheden voor zakelijke gebruik, zoals de mogelijkheid om meerdere gebruikers één account te laten delen om te betalen. Ook heeft Skype diverse samenwerkingsverbanden, zoals die met headsetfabrikant Plantronics.

De mogelijkheden van Skype voor het bedrijfsleven zullen echter worden uitgebreid, aldus Zennstrom. "We zullen nieuwe functies ontwikkelen die bruikbaar zijn voor zakelijke gebruikers. We hebben geen bedrijfsoplossing ontwikkeld en dat is ook niet onze bedoeling", aldus de directeur.

Momenteel gebruikt zo'n 30 procent van de Skype-klanten de dienst in een zakelijke omgeving, aldus het bedrijf. Overigens hebben vermeende problemen met de beveiliging van Skype ervoor gezorgd dat bedrijven de internetbeltechnologie verbieden. Ook zijn er fabrikanten die applicaties hebben ontwikkeld om Skype-gesprekken te blokkeren. Bron: Techworld