Als het allemaal volgens plan verloopt, komt Skype begin februari met Skype 4.0. Daarin zit een nieuwe codec, die video en audio twee keer zo effici├źnt aankan als de huidige versie. Dat zegt tenminste Scott Durchslag, de chief operating officer van Skype. Volgens hem zal Skype 4.0 met een snelheid gaan van 30 frames per seconde, gesteld dat de verbinding goed genoeg is. De conferentie wordt full screen getoond, met een beeldje in het beeld van de beller, zodat die kan controleren of zijn stropdas recht zit.

Durchslag zegt dat er steeds meer bedrijven zijn die Skype zien als een manier om de kosten van de communicatie te verlagen. Maar daarbij geeft hij wel toe dat zijn software nog een aantal features mist die bedrijven nodig hebben. Bovendien moet de beveiliging nog beter en moet er een mogelijkheid komen om digitale video op te nemen. Dat laatste wordt vereist door sommige callcenters.

Volgens Durchslag wordt er hard gewerkt om de software aantrekkelijk te maken voor bedrijven, maar echt duidelijk is hij niet over de features waarmee Skype dat wil doen. Wel zegt hij dat Skype zich voorlopig richt op het midden- en kleinbedrijf. Dat doet het bedrijf al een paar jaar zonder veel succes, maar een gewaarschuwd admin telt voor twee.

Bron: Techworld