Gebruikers van MySpace kunnen per november via het Skype-netwerk chatten en bellen zonder de MySpace-site te hoeven verlaten. Voor volledige Skype-functionaliteit, zoals Skype Out en Voicemail, dienen MySpacers wel de laatste versie van Skype software op hun computer te installeren. "We verbinden 's werelds grootste 'voice netwerk' met 's werelds grootste sociale en videonetwerk", aldus Michael van Swaaij, interim-baas van Skype.

De inkomsten die voor betaalde Skypediensten door MySpacers worden gegenereerd, delen de beide bedrijven in een niet nader bekendgemaakte verhouding. Beide bedrijven hopen met de verbinding meer groei te kunnen realiseren. MySpace haar eigen messenger heeft nu 'slechts' 25 miljoen gebruikers, tegenover 220 miljoen van Skype. Het totaal aantal leden van MySpace ligt momenteel rond de 110 miljoen.

De overeenkomst is het startschot van nog veel meer koppelingen tussen MySpace en de diensten en producten van derden. De grootste profielsite ter wereld zal naar verwachting nog deze week een verzameling open APIs vrijgeven op de Web 2.0 Summit in San Fransisco. Met dit 'MySpace Platform' kunnen ontwikkelaars vervolgens zelf aan de slag om hun applicaties te integreren met die van MySpace.

Bron: Techworld