De slimme assistent is, in tegenstelling tot concurrerende diensten, open source en het team achter de dienst belooft geen data te verzamelen en te verkopen als derden. De Mark II is wat groter dan z'n voorganger en heeft een 4 inch touchscreen aan boord. Daarnaast bevat het apparaat meerdere microfoons, een MicroSD-kaartlezer, bluetooth, koptelefoonaansluiting, USB-aansluitingen en veel betere stereospeakers.

Ook zal de Mark II een stuk slimmer (en iets korter van stof) zijn dan z'n voorganger. "De Mark I was vooral een apparaat voor makers en open source-ontwikkelaars. De Mark II is vooral gericht op consumenten. Het maakt niet uit hoe technisch je bent onderlegd. Tegelijkertijd is het open hardware en software waardoor ontwikkelaars, makers en hackers er ook mee aan de slag kunnen gaan," schrijft Joshua Montgomery op de Kickstarter-pagina.

Montgomery zegt verder dat het team heel wat geleerd van de Mark I en dat al deze "geleerde lessen" worden toegepast in de Mark II. Het team hoeft zich in elk geval niet druk te maken of zij genoeg financiën zullen binnenhalen met deze campagne. Het doel van 40.000 was binnen enkele uren gehaald en de teller staat nu op ruim 100.000 euro.