Alsof er nog niet genoeg redenen waren om géén smart-tv te kopen: Samsungs firmware-update heeft ervoor gezorgd dat mensen met een UE50MU6100K, UE49MU7070 en MU6409 smart TV, niet langer (normaal) tv kunnen kijken. De brakke update zorgt ervoor dat mensen niet langer kunnen zappen omdat het toestel blijkt hangen of zelfs helemaal niets meer weergeeft.

Geen fix

Gebruikers klagen steen en been op het Samsung-forum en willen graag dat het bedrijf zo snel mogelijk actie onderneemt. Samsung heeft aangegeven te werken aan een oplossing, maar tot nu toe is daar nog niks zinnigs uit gekomen.

De problemen begonnen vorige week toen de fabrikant een nieuwe update uitrolde. Al vrij snel ontstonden de eerste klachten, maar nu, een week later, is er nog maar weinig gebeurd en gebruikers zijn woedend.

Terug naar de winkel

Ondertussen hebben moderators van het Samsung-forum in het Verenigd Koninkrijk aangegeven dat het bedrijf nu echt dichtbij een oplossing zit, maar dat gebruikers het toestel langs zullen moeten brengen om een aangepaste versie van de firmware handmatig te installeren op de TV's.

Het is nog niet bekend wanneer deze oplossing precies beschikbaar zal zijn.