De conceptversie, die voortkomt uit een samenwerkingsverband tussen Microsoft, IBM, HP, Intel, Cisco, Sun, BEA, BMC, Dell en EMC, werd op de sites van de fabrikanten gepubliceerd.

Sml maakt het mogelijk om informatie over computernetwerken, applicaties en servers op een gestandaardiseerde manier uit te wisselen. De taal is gebaseerd op Microsofts system definition model (sdm).

Volgens Kirill Tatarinov, Microsoft's vice-president enterprise management, zal de volgende versie van Windows Server al gebaseerd zijn op sml. Dat geldt ook voor de System Center-tools van Microsoft, die het komende jaar zullen verschijnen.

Klanten van IBM zullen sml voor het eerst tegenkomen in de Rational-ontwikkeltools, de Tivoli-beheersoftware en servers, aldus IBM.

Sml wordt nog voor het einde van dit jaar voorgelegd aan een standaardenorganisatie. Als de standaard wordt goedgekeurd wordt het een stuk makkelijker om tools van verschillende fabrikanten naast elkaar te gebruiken, zo beweren de fabrikanten. Bron: Techworld