Het bedrijf, dat mede is gefinancierd door Netscape-miljonair Marc Andreessen, werkt nu aan 'Rockmelt for Web'. Via die portalsite kunnen gebruikers dan hun diverse sociale netwerken gebruiken en overzien. Dit was oorspronkelijk het doel van de zelfontwikkelde social browser, oorspronkelijk op basis van Google's Chrome.

Pc of mobiel?

Het webportal dat nu wordt gemaakt, is vooralsnog alleen op uitnodiging te gebruiken, meldt PCworld.com. Die Amerikaanse zustersite van Webwereld speculeert dat deze strategiewijziging van Rockmelt erop wijst dat het bedrijf nog toekomst ziet in de pc-markt. De webinterface zou voor desktopsystemen worden gemaakt.

Een slim, aanpasbaar ontwerp (responsive design) kan echter ook mobiele gebruikers bedienen. Hiermee omzeilt Rockmelt de noodzaak voor een browserdownload en -installatie. Bovendien vereist dat in het geval van de iPhone en iPad dan een andere ondergrond voor de social browser, omdat Apple op zijn mobiele besturingssysteem iOS alleen apps (inclusief alternatieve webbrowsers) toestaat die de eigen browser Safari gebruiken.

Verwaarloosd

Rockmelt ging in de zomer van 2009 van start en bracht in de nazomer van 2010 zijn eerste browserversie uit. In de loop van vorig jaar is die software echter verwaarloosd, geeft de maker aan in zijn FAQ (frequently asked questions). Daarbij loopt de sociale browser diverse security-patches achter op de Chromium-broncode. Sinds oktober is er een iPad-uitvoering beschikbaar die sinds december is aangepast voor de iPhone. Tot op heden zijn er van de Rockmelt-browser voor Windows ruim 4 miljoen stuks gedownload.