De twee nieuwe Sony-smartphones komen in het derde kwartaal op de markt en zijn dan meteen voorzien van het in november gelanceerde Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Het is nog niet bekend welke operators de Xperia tipo en de miro gaan voeren. Het pr-bueau van Sony Nederland kan ook nog niet zeggen wat voor subsidies de telecomaanbieders op deze toestellen gaan bieden.

Prijzenslag

De 'kale' adviesprijzen zijn 149 euro voor de tipo en 199 euro voor de miro. In deze prijsklasse zijn er al wel smartphones van andere fabrikanten op de markt die Android 4.0 draaien. Sommige van die toestellen hebben al een update naar die nieuwe versie gekregen of een belofte daartoe.

Dat zijn dan wel relatief oudere toestellen, met minder moderne hardware. De aankomende twee Sony-smartphones zijn ook geen topmodellen. De goedkope tipo heeft een 3,2 inch scherm en 3,2 megapixel camera, terwijl de net iets duurdere miro een 3,5 inch scherm en 5 megapixel camera heeft. Beide draaien op een 800 MHz singlecore Qualcomm Snapdragon-processor.

Windows Phone

Telefoonfabrikant Nokia heeft net zijn eerste Windows Phone-smartphone onder de 200 euro uitgebracht in Nederland. Die nieuwe ondergrens qua prijs is wél met abonnementssubsidie. De nettoprijs voor deze Lumia 610 ligt op 249 euro. Dat instapmodel kent enkele beperkingen ten opzichte van 'zwaardere' Windows Phones.