Sony presenteerde het aparte driedimensionale scherm op de DC Expo in Tokio. Het apparaat in de vorm van een kleine blender toont een wereldbol, auto, fotomodel en stripfiguurtje met diepte. De objecten kunnen vanuit 360 graden rondom worden bekeken. Als de kijker eromheen loopt, kan hij bijvoorbeeld de achterkant van iemands hoofd op het scherm zien.

Brilletje

De achterliggende technologie van het 3D-scherm houdt Sony liever geheim, maar volgens deskundigen zou worden gebruikgemaakt van een LED-lichtbron. De resolutie van 96 bij 128 pixels lijkt mager, maar met name afbeeldingen van personen komen goed over. Sony heeft drie jaar gewerkt aan de twee gedemonstreerde prototypes en volgens Naoya Eguchi van het elektronicabedrijf is in 2010 een grotere versie van het beeldscherm te verwachten. Ryoji Chubachi van Sony denkt dat het apparaat vooral geschikt is voor educatieve doeleinden en ontwerptoepassingen.

De vandaag gepresenteerde Aspire 5738DG van Acer beschikt eveneens over een 3D-beeldscherm. De laptop toont films en games in 3D op een 15,6-inch scherm met speciale coating. Daarnaast zijn software en een brilletje van TriDef bijgeleverd om het 3D-effect te krijgen. Volgens Acer toont de laptop dan afbeeldingen "die letterlijk van het scherm af spatten". Volgens een recensent van PCMag is het apparaat van bijna 800 dollar geschikt om plaatjes in 3D te bekijken, maar zijn filmpjes slechts in twee dimensies te zien.

Voorgangers

Acer is niet de eerste computerfabrikant die met een 3D-laptop komt aanzetten. In 2003 heeft Sharp er al een op de markt gebracht die werkte zonder brilletje, maar de kijker moest wel zijn hoofd in de juiste positie houden om van het 3D-effect te kunnen genieten. Sharps laptop kostte indertijd 3300 dollar en was speciaal bedoeld voor ingenieurs en ontwerpers. Verder levert Nvidia voor 200 dollar een grafische kaart waarmee desktops kunnen worden omgetoverd tot 3D-machines.