De C905 Cyber-shot heeft zowel een 8,1-megapixelcamera als een Xenon-flitser en andere fotografische foefjes ingebouwd, maar geen optische zoomfunctionaliteit. Het is een slider-model, zodat er geen knopjes in de weg zitten als je een foto wilt maken.

Niet goedkoop

De C905-telefoon heeft verder een 2,4-inch scherm en ondersteunt Wi-Fi, HSDPA (3.6 Mbps) en DLNA (Digital Living Network Alliance). Via Wi-Fi kunnen foto's bijvoorbeeld naar een PS3 worden gestuurd. De C905 ontbeert ondersteuning voor snel uploaden via HSUPA: dan zou de telefoon veel groter en duurder zijn geworden, vertelt Fredrik Månsson van het Japans-Zweedse Sony Ericsson.

Nog steeds zal de C905 niet goedkoop zijn. Als het toestel in het vierde kwartaal in de winkels ligt, moeten klanten er zo'n 525 euro voor neertellen. Sony Ericsson heeft ook een telefoon met camera van 2 megapixel gepresenteerd, de S302.

Armzwaai

De F305 is het games-mobieltje van Sony Ericsson. Het toestel ondersteunt 'motion gaming': het spel sturen met een simpele polsbeweging of armzwaai, bekend van de Wii-spelcomputer van concurrent Nintendo.

Het speltoestel wordt geleverd met drie games, maar meer spelletjes kunnen worden gedownload via Playnow Arena. Spellen kosten tussen de 2 en 5 euro, waarbij de 'bewegingsgames' in die hogere prijsklasse zullen liggen. De F305 ondersteunt Edge en zal in het derde kwartaal beschikbaar zijn voor ruim 200 euro.

Stofbestendig toetsenbord

Veel goedkoper zullen de J132 en K330 van Sony Ericsson zijn. Voor respectievelijk 50 en 90 euro moeten deze toestellen de positie van de mobieltjesproducent in ontwikkelingslanden verstevigen. De J132, een "stevige spraak- en teksttelefoon met een stofbestendige toetsenbord", is vanaf het vierde kwartaal te koop.

De iets duurdere K330, met een VGA-camera en opslagcapaciteit voor 250 plaatjes, wordt al in het derde kwartaal verscheept. Met dit toestel kan ook muziek worden afgespeeld.