De persoonsgegevens van de Princess Beatrice of York, het vijfde kleinkind van koningin Elizabeth, zijn te vinden in de gelekte data die is gestolen bij de grote hack van Sony Pictures, meldt Forbes. Vrijdag gaven de hackers nieuwe bestanden vrij via een torrent. Daarin is ook onder meer het salaris en andere gegevens van prinses Beatrice te vinden. Beatrice werkt sinds januari bij het Londense kantoor van Sony Pictures.

In totaal zouden volgens Forbes meer dan 47.000 social security-nummers zijn gelekt door de hackers. Ook paspoortennummers en creditcardgegevens zijn te vinden in de documenten.

Dreigmails

Diverse Sony Pictures-medewerkers hebben de afgelopen dagen dreigmails van de hackers ontvangen. Of Beatrice ook zulke mails heeft gekregen is niet bekend. In de dreigmails waarschuwen volgens de New York Times de criminelen dat ze niet alleen de medewerkers maar ook hun families iets kunnen aandoen, als zij niet aan gestelde 'voorwaarden' voldoen. Welke voorwaarden dat zijn is niet bekend.

"Wat we hebben gedaan is slechts een klein onderdeel van ons verdere plan." De criminelen noemen zichzelf 'Guardians of Peace'. Sony geeft nog altijd geen commentaar op de kwestie. Ook heeft het bedrijf nog geen verontschuldigingen aangeboden aan de getroffen eigen medewerkers wegens het uitlekken van hun privé-gegevens.