Brian Egenriether is de trotse bezitter van een zelfgemaakt Skittles-sorteerrobot. Op YouTube legt hij uit hoe de machine in elkaar steekt. Hij bouwde de sorteerrobot al eerder (video), maar in de nieuwe video is zichtbaar hoe diverse onderdelen in elkaar steken.

Code van paar honderd regels

Het brein van de robot is de microcontroller BASIC Stamp 2. Het printje verwerkt opdrachten in PBASIC. De sorteercode steekt volgens de maker vrij gemakkelijk in elkaar. Hij heeft deze nog niet gepubliceerd, maar volgens Egenriether is het vele malen ingewikkelder om de machine te bouwen dan om de code te schrijven. Deze bestaat uit een paar honderd regels waar veel herhalende regels in voorkomen.

De machine is gemaakt uit allerlei huis-tuin-en-keuken-onderdelen, zoals een suikerwaterbak voor het voeren van kolibries en een onderdelen van een telescoop. Een RGB-sensor in de sorteerrobot detecteert de kleur van het snoepje dat wordt aangeboden in de draaischijf en vervolgens wordt PVC-buis aangestuurd die op een van de vijf plekken gaat staan om het suikergoed in het juiste bakje te gooien.