SP1 bevat nauwelijks nieuwe functionaliteiten of veranderingen aan de interface, meldt ComputerWorld. Wel wordt de manier waarop de zoekfunctionaliteit werkt, aangepast. Daardoor wordt het makkelijker om programma's van derden, zoals Google Desktop Search, te integreren in het besturingssysteem.

Het tweede service pack dat voor Windows XP uitkwam, bevatte wel de nodige nieuwe functionaliteiten. Volgens David Zipkin, de product manager voor SP1 voor Vista, was SP2 voor XP echter een vreemde eend in de bijt. De veranderingen van SP2 voor XP waren erop gericht om bescherming te bieden tegen online dreigingen. Volgens Zipkin zijn de service packs normaal bedoeld voor wijzigingen die leiden tot het verbeteren van het besturingssysteem.

Het bedrijfsleven is tot nu toe terughoudend met de overschakeling naar Windows Vista. Sommige analisten menen dat veel bedrijven de kat uit de boom kijken en wachten op de introductie van SP1. De bèta-versie van SP1 voor Windows Vista is vorige week verstuurd naar 12.000 bèta-testers. Microsoft is van plan om de definitieve versie van SP1 in het eerste kwartaal van 2008 uit te brengen.

Bron: Techworld