Dat verklaart Rob Enderle, analist van de Enderle Group, tegenover eWeek. "XP SP3 verlengt het leven van XP. Mensen houden niet van veranderingen, en de mensen van de afdeling automatisering al helemaal niet. Alles dat ertoe leidt dat zij niet hoeven te vernieuwen, wordt verwelkomd."

Analist

Michael Cherry (van Directions on Microsoft) is het met Enderle eens. De meeste gebruikers van XP zijn tevreden over het besturingssysteem. En een nieuw service pack zal er alleen maar zorgen dat de stabiliteit en de betrouwbaarheid van het systeem verbetert. Bovendien kan XP makkelijker gebruikt worden op oude hardware.

Veel bedrijven en organisaties maken geen haast met de overstap op Vista. De transitie naar het nieuwe besturingssysteem verloopt minder snel dan Microsoft bij de lancering had gehoopt. Verscheidene bedrijven maken zich zorgen over de comptabiliteit van gebruikte applicaties en de hoge hardware-eisen.

Gartner sprak een jaar geleden de verwachting uit dat Vista in 2010 XP voorbij zal streven op de bedrijfs-pc's. In de consumentenmarkt zal Vista XP in 2009 overvleugelen, zo verwacht de marktvorser. Op dit moment is 40 procent van de computers die worden verscheept naar bedrijven, voorzien van Vista, zo blijkt uit cijfers van NPD. Bron: Techworld