"Systeemherstel is niet voltooid. De systeembestanden en instellingen van de computer zijn niet gewijzigd." Vaak wordt daarbij verwezen naar foutcode 0x80070780 (onbekende fout). In sommige gevallen wordt er specifiek verwezen naar Spotify.exe.

Dit probleem lijkt alleen op te treden bij de Windows Store-versie van Spotify die gevonden kan worden in de Microsoft Store. De losse (Win32-versie) die gebruikers kunnen downloaden van de Spotify-website lijken hier vooralsnog geen last van te hebben.

Dit probleem kwam al eerder aan het licht (november 2017), maar lijkt nu extra aandacht te krijgen omdat Microsoft enkele workarounds heeft aangedragen, waaronder het opstarten in de veilige modus en vanuit daar systeemherstel te starten en/of de Spotify-app te verwijderen. Gebruikers laten echter op Microsoft's supportforum weten dat deze workarounds lang niet altijd werken.

Gebruikers wordt aangeraden voorlopig de webversie van Spotify te gebruiken tot er een patch beschikbaar is. Het is nog niet duidelijk wanneer deze verschijnt.