Door een prijsverlaging van OCZ waren solid-state drives vorig jaar een stuk goedkoper, maar tegen het eind van het jaar heeft de fabrikant zijn prijzen weer verhoogd. Dat meldt Tech Report die de verkoopcijfers van diverse fabrikanten analyseerde. Prijzen van Corsair zijn ook gestegen, maar de aanschafkosten van SSD's van Intel zijn redelijk stabiel gebleven, met enkele uitschieters omhoog en omlaag.

Fors duurder

Vooral het Vertex-3 model van OCZ was aanvankelijk zo in prijs gedaald, dat de gemiddelde prijs van SSD's halverwege het jaar op een historisch laag punt kwam te staan. Deze serie is nu juist fors duurder geworden: 53 procent voor 120 GB en 28 procent voor 240 GB. Tech Report wijst erop dat de ceo van OCZ van de zomer is afgetreden, net nadat de winstcijfers van het bedrijf een flinke klap kregen.

Intel heeft zijn prijzen vorig jaar niet ernstig verlaagd en nu blijven de prijzen behoorlijk stabiel. Tech Report heeft ook nog de prijzen per gigabyte bekeken en concludeert dat de veelbelovende ontwikkelingen van 2012 in het laatste kwartaal niet voor een verschil heeft kunnen zorgen.