Het bedrijf biedt zijn product aan onder de naam Enomaly Elastic Computing Platform (ECP). Volgens medeoprichter Reuven Cohen is ECP in staat om verschillende hypervisors te beheren en te zorgen voor een betere integratie met internetservices, zoals EC2 van Amazon. ECP maakt het volgens Cohen eenvoudig om workloads op virtuele machines te verhuizen van eigen machines naar de cloud.

Intel heeft in Enomaly geïnvesteerd en samen ontwikkelen op dit moment een geavanceerd content distributiesysteem. Het moet een systeem worden dat Intel zal aanbieden aan z'n eigen klanten. Enomaly begon in 2005 met de ontwikkeling van de open source management tool die draait op de Xen hypervisor.

De belangrijkste taak van ECP is het eenvoudiger maken van de taken van systeembeheerders. Zij zouden volgens het bedrijf met ECP in staat moeten zijn om virtuele servers en computers op afstand te beheren met een 'intuïtief dashboard in de browser'. Via dit dashboard kunnen ze de installatie van nieuwe software plannen, schaling en load-balancing automatiseren, en de capaciteit van de wolk analyseren en configureren.

Naast de Xen hypervisor zal de software volgens Cohen binnen een paar weken ook VMware ondersteunen en in 2009 eveneens Microsoft's Hyper-V. De software is volgens Cohen belangrijk omdat hypervisors geen goede migratiecapaciteit hebben die ze in staat stellen om applicaties eenvoudig te migreren naar cloud computing-aanbieders. De software van Enomaly kan dat proces stroomlijnen.

Technologie vs commercie

Volgens Jake Smith van Intel's server product Group is de software van Enomaly precies wat het bedrijf nodig heeft om het content distributiemodel op poten te zetten.

Vooral omdat Enomaly vendor- onafhankelijk is, zodat de software de mogelijkheid biedt precies de benodigde virtuele machine binnen de cloud te brengen om een bepaalde applicatie te draaien.

Een nadeel is daarbij volgens Smith wel dat Enomaly niet de gigantische aanhang heeft die ervoor nodig is: "Het feit dat iets technisch mogelijk is, betekent niet dat je ook de klanten hebt die dat met je willen doen. Technisch gezien kan Intel een 81-core chip bouwen, maar dat wil niet zeggen dat we die commercieel kunnen lanceren."

De open source software van Enomaly is gratis te downloaden vanaf de website van het bedrijf. Het bedrijf verkoopt daarnaast add-ons en er kan een ondersteuningscontract worden afgesloten.

Er zijn momenteel zo'n 1000 gebruikers van de Enomaly software, die nog in bèta verkeert, waaronder Microsoft, Oracle, GE, VeriSign en de U.S. Department of Energy.

Bron: Webwereld Bron: Techworld