Het langverwachte eerste servicepack voor het besturingsysteem was al sinds februari beschikbaar voor abonnees van TechNet en het Micosoft Developers Network (MSDN), b├Ętatesters en afnemers van grote partijen. Microsoft had beloofd dat de rest medio maart bediend zou worden. Reden daarvoor zou zijn dat SP1 problemen veroorzaakte met oudere hardwaredrivers.

Microsoft heeft totnogtoe geen uitsluitsel gegeven, maar Amazon heeft al verklapt dat het Vistapakketten met SP1 in Amerika vanaf de 19e zal leveren. Ondanks dat blijft Microsoft bij de eerdere verklaringen van 'medio maart'. Vanaf de Europese (Britse) site van Amazon is Vista met SP1 vanaf 4 april leverbaar.

Dat is in lijn waarmee het Maleisische blog TechARP kwam. De site had de primeur met het benoemen van de RTM-datum van SP1 (4 februari), en voorspelt nu dat de download morgen beschikbaar komt. Overigens zal dit geen automatische push zijn via Windows Update: het wordt een optie, terwijl gebruikers ook een aparte installer van de site kunnen downloaden. De automatische 'push' is volgens TechARP op 18 april te verwachten. Bron: Techworld