Op een persbijeenkomst in Tokio kon Ballmer het niet nalaten te reageren op Googles mobiele ontwikkelplatform Android, dat begin deze week werd aangekondigd.

"Googles prestaties zijn nu natuurlijk alleen nog maar papieren beloften, dus de dienst is nauwelijks te vergelijken met Windows Mobile", aldus ceo Ballmer. Hij benadrukte daarbij het succes van het eigen mobiele platform, dat met name in de VS een flink marktaandeel heeft.

Persbericht

Windows Mobile is aanwezig op 150 telefoons en beschikbaar via 100 verschillende telecomaanbieders en Microsoft zal dit jaar waarschijnlijk licenties verlenen voor 20 miljoen handsets, voegde Ballmer eraan toe. "Wij hebben onze Windows Mobile 6-software al uitgebracht en richten ons op nieuwe versies. We zullen zien wat Google gaat doen. Nu hebben zij een persbericht, terwijl wij vele miljoenen klanten, geweldige software en veel hardware hebben."

Behalve van Windows Mobile zal Google vooral concurrentie ondervinden van Symbian. Twee dagen eerder trok de topman van dit bedrijf de betekenis van het Google-platform ook al in twijfel.