Nadat eerder al TSMC en Intel berichtten dat de vraag naar processors de weg omhoog weer leek te hebben gevonden komt nu ook Europa’s grootste chipfabrikant STMicroelectronics met soortgelijk nieuws naar buiten.

De stijgende vraag kan worden gezien als een van de eerste tekenen voor een voorzichtig wereldwijd economisch herstel.CEO Carlo Bozotti van STMicroelectronics verklaarde dat tegenover de Financial Times. Volgens hem worden er weer voorzichtig voorraden gevormd en neemt het ordervolume toe, met name in China, Taiwan, Korea en Singapore en is er sprake van stabilisatie in de VS en Europa. Maar, zei Bozotti erbij, het duurt nog een week of zes tot acht voor we kunnen spreken van een trend.

Als er inderdaad sprake is van voortgaand herstel, verwacht hij dat het omzetniveau per kwartaal binnen een jaar weer op ca. 1,7 miljard euro kan uitkomen, als is dat nog ruim 400 miljoen euro beneden het kwartaalniveau van voor de crisis.

Naar aanleiding van het nettoverlies van rond 290 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2009 heeft STMicroelectronics een aantal kostenbesparingen doorgevoerd, waaronder het schrappen van ca. 4.500 arbeidsplaatsen.

Bron: Channelworld.nl