De storing in het netwerk ontstond vanmorgen vroeg. In de loop van de middag kwam het netwerk weer langzaam op gang. Patiënten die zich meldden bij de spoedhulp en poli's werden doorgestuurd naar het eveneens Groningse Martiniziekenhuis, degenen die een niet-spoedeisende operatie moesten ondergaan werden afgebeld.

De poliklinieken draaiden op beperkte schaal door, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Bij medische handelingen die veel computerkracht nodig hadden, zoals het opvragen van foto's, werd het werk wel stilgelegd.

Vijf dagen plat

Het is de derde computerstoring bij het ziekenhuis in drie jaar. Vorig jaar legde een storing in een server het netwerk vijf dagen plat. In november 2009 was er een defect in de tijdsregistratie, waardoor personeel niet meer in de digitale agenda kon kijken en niet meer duidelijk was welke patiënt op welk tijdstip met welke arts een afspraak had.

Een woordvoerder van het UMGC kon niet direct ingaan op de technische details van de storing en beloofde erop terug te komen.