Dat stelt Peter Gutmann, hoogleraar computerwetenschappen aan de University of Auckland in Nieuw-Zeeland, in een bericht op de Full Disclosure-mailinglijst. "Het botnet van de Storm-worm verslaat zonder moeite de BlueGene/L, de snelste supercomputer van dit moment."

De schattingen over de aantallen computers die zijn geïnfecteerd met de Storm-worm lopen uiteen van één miljoen tot tien miljoen. Hoe dan ook worden er dagelijks zonder twijfel duizenden nieuwe pc's aan het botnet van de Storm-worm-makers toegevoegd. De BlueGene/L van IBM heeft 128.000 cpu-kernen. Het Storm-worm-botnet gaat daar met gemak overheen. Uitgaande van een gemiddelde pc met 2,3 tot 3,3 GHz single core CPU en 1 GB RAM, heeft het Storm-worm-cluster één tot tien miljoen 2,8 GHz Pentium 4s met één tot tien petabytes RAM.

Ter vergelijking: BlueGene/L heeft 'slechts' 32 terabytes. En Google heeft tussen de 20 en 200 petabytes aan diskruimte in gebruik.

Als de berekening van Gutmann klopt, dan verslaat het Storm-worm-botnet in zijn eentje de complete toptien van wereldranglijst met supercomputers. "Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat een top10-supercomputer niet in handen is van de overheid of een groot bedrijf, maar van criminelen", concludeert Gutmann. Bron: Techworld