Snow Leopard komt pas in september op de markt, maar wordt nu al in de voorverkoop verkocht bij Amazon. Het populairst is de upgrade naar die versie 10.6, waar Apple slechts 29 dollar voor rekent. Daarna volgt het familiepakket van 49 dollar voor vijf OS X-licenties. Die twee Apple-producten waren respectievelijk nummer één en twee op Amazons lijst van meestverkochte software, meldt Computerworld.

Normaliter rekent Apple 129 dollar voor een volgende versie van OS X. Snow Leopard is volgens de maker echter niet zozeer een update, maar meer een upgrade. Dit ondanks het feit dat versie 10.6 flink wat verbeteringen en nieuwe functies brengt. Zo is er betere ondersteuning voor 64-bit processors, een herziene multithreading-engine voor efficiënter gebruik van multicore chips, en ondersteunt Snow Leopard de groupware-server Microsoft Exchange 2007.

Windows 7-korting

Vorige maand is Microsoft begonnen met de voorverkoop van Windows 7, dat op 22 oktober uitkomt. De online verkoop bleek gedurende een tijdelijke kortingsactie behoorlijk populair, waardoor Microsofts webwinkel twee keer onderuit ging.

Nederlandse klanten kregen bij de actie geen korting, waardoor de enorme toeloop vanuit Nederland uitbleef. Nederland valt ook buiten de boot wat betreft een 'family pack' van Windows 7, waarbij gebruikers drie licenties krijgen voor een lagere prijs. Dit pakket komt wel uit in de Verenigde Staten.