Beheerder TCN Mediapark spreekt tegen dat het hele park zonder stroom zit. "Het is alleen bij Technicolor", zegt een woordvoerder tegen Webwereld. Hij verwijst voor details door naar dat facilitaire bedrijf. Directeur Raymond Lamphen van Technicolor houdt het bij een kort commentaar: "Het is sinds ongeveer een half uur. We bekijken nu de impact, dus ik ga daar gauw mee verder."

Websites en radiozenders plat

De impact is niet alleen op het Mediapark goed te merken. De Nederlandse tak van de Wereldomroep, die zelf niet op het park zit, kan niet bij de eigen servers die draaien in een datacenter op het Hilversumse park.

Daarnaast zijn de websites van diverse publieke omroepen uit de lucht of erg traag. Dat geldt voor bijvoorbeeld de NOS, NCRV, 3FM, de RVU, de portalsite omroep.nl, Uitzendinggemist.nl en enkele andere sites. Opvallend genoeg werken de sites van bijvoorbeeld de Avro en de Vara wel redelijk.

Website RadioFreak meldt dat eerder vanmiddag al de verbinding van radiozender Kink FM wegviel. Daardoor was die zender niet meer te beluisteren; noch via internet, noch via de kabel.

Uitval koeling

De reacties op Twitter - van journalisten, DJ's, developers en consumenten - zijn duidelijk: veel mediadiensten liggen plat. De storing zou een datacenter betreffen en zijn veroorzaakt door een kapotte koeling. Enkele servers zijn uitgeschakeld om oververhitting te voorkomen. De noodsystemen zijn inmiddels aangeslagen, meldt 3FM-DJ Coen Swijnenberg.

Update:

Het NOS Nieuws kan door de stroomstoring niet elk uur ververst worden, meldt 6fm.nl.

Update2:

RTL Nederland, dat ook op het Mediapark zit, heeft geen last van de stroomstoring, want het heeft zijn ict in het eigen pand gehuisvest. "Ik heb geen melding van problemen, dus het is bij de buren", vertelt Oscar van Leeuwen, hoofd programmaoverzicht bij RTL.