Microsoft steekt 15 miljoen dollar in het weinig omzet genererende Foursquare. De locatiedienst leent zijn data voor komende jaren uit aan het bedrijf waarvan eerder vandaag bekend werd dat het in de 46-jarige afdelingsdirecteur Satya Nadella een nieuwe topman heeft gevonden. Met de data van de dienst waarbij mobiele gebruikers in kunnen checken, gaat Microsoft zijn besturingssystemen en de Bing zoekmachine verrijken.

Ondanks dat Nadella zich al langer bezighoudt met big data en Bing, mag deze deal niet officieel tot eerste actie van de nieuwe CEO bestempeld worden. De deal zou al maanden geleden gesloten zijn en pas nu tot een goed einde zijn gebracht. Het nieuws werd dinsdag door FourSquare topman Dennis Crowley via krant Wall Street Journal bekend gemaakt.

FourSquare laat gebruikers via een mobiele app bij locaties inchecken en verspreidt deze data via onder andere Facebook en Bing. Vorig jaar april kreeg de in 2009 gestarte locatiedienst nog een injectie van 41 miljoen dollar van durfinvesteerders, mede omdat de dienst naar mening van eerdere investeerders te weinig opleverde. Volgens persbureau Bloomberg behaalde FourSquare in 2012 slechts een omzet van 2 miljoen dollar. De laatste cijfers melden 33 miljoen leden voor het locatienetwerk .