In het vierde kwartaal daalde de omzet met 32 procent ten opzichte van vorig jaar, van 3,8 miljard dollar in 2008 naar zo'n 2,6 tot 2,7 miljard dollar nu. Sun heeft geen verlies gerapporteerd, alleen een 'verlies per aandeel' van 0,24 tot 0,34 dollarcent.

De financiële rapportage is zeer waarschijnlijk de laatste van Sun als zelfstandige onderneming. Vandaag stemmen de aandeelhouders van Sun over het overnamebod van Oracle. De databasegigant bracht eerder dit jaar een bod uit op de serverfabrikant van 7,4 miljard dollar.

Mededingingsonderzoek

Na een akkoord van de aandeelhouders kunnen alleen de mededingingsautoriteiten de overname nog tegenhouden. Het Amerikaanse ministerie van Justitie liet eerder deze maand weten meer tijd nodig te hebben om tot een oordeel te komen. Oracle en Sun hebben vooral overlap op het gebied van databases en middleware. Maar een bundeling van de twee bedrijven zal Oracle daar naar verwachting geen monopoliepositie opleveren.

Interesse van HP?

Tegelijkertijd nemen de geruchten toe dat ook HP interesse had in een overname van Sun. De serverfabrikant is in november benaderd door IBM. Sun heeft onlangs documenten vrijgegeven waarin wordt gesproken over een 'partij B' die in december vorig jaar interesse in een overname zou hebben getoond. Deze mysterieuze 'partij B' moest uiteindelijk afhaken omdat het de financiering van een overname niet rond kreeg.