De kleine server levert volgens Sun dubbele prestaties, bij een half zo klein formaat. De Sun Fire X4450 en Sun Fire X4150 servers zijn voorzien van Intel Xeon processors. “Door een lager energieverbruik en betere prestaties, kan een datacenter zo efficiënt mogelijk ingericht worden met de twee nieuwe servers” stelt Sun. Beide servers draaien onder verschillende besturingssystemen zoals Solaris OS, Windows, Linux of VMware.

De Fire X4450 server, voorzien van de Quad-Core Intel Xeon processor 7300, is het eerste ‘four-socket’ Quad-Core systeem in een 2U hoge vormfactor. “Het systeem levert de hoogste prestaties, in zowel verwerkings- als geheugencapaciteit, terwijl het tot de helft minder energie verbruikt dan vergelijkbare systemen”, zegt Sun. De Fire X4150 server, met de Quad-Core Intel Xeon processor 5300, is een ‘two-socket’ 1U hoog systeem met twee keer zoveel geheugen en interne harde schijven. Ook heeft de Fire X4150 volgens Sun twee keer zoveel netwerkcapaciteit ten opzichte van andere 1U systemen. “Met meer dan 1 terabyte aan high-performance interne schijfruimte is de Sun Fire X4150 server de ideale oplossing voor horizontaal schaalbare schijfintensieve database-toepassingen”, zegt Sun.

Zowel de Fire X4450 als de X4150 zijn uitgerust met ingebouwde functionaliteiten voor systeembeheer en virtualisatie-ondersteuning. Volgens IDC is de positie van Sun in de x64-markt versterkt door de nieuwe Quad-Core servers. De analisten stellen dat het technologiebedrijf vorig jaar, met meer dan vijftig procent omzetgroei, momenteel de snelste groeier in deze markt is.

Bron: Techworld