De reden voor de overstap is dat Texas Instruments vorig jaar heeft aangekondigd zich minder te gaan richten op het ontwikkelen van serverprocessoren, ten gunste van zijn divisie voor mobiele telefoniechips. TI levert al bijna twintig jaar aan Sun. Voor TSMC betekent het een eerste stap in de wereld van de serverprocessor.

De keus voor TSMC is volgens EETimes logisch omdat het een van de partijen is met wie Texas Instruments samenwerkt in de verdere ontwikkeling van chipproductietechnologie. Voorlopig gaat de deal puur om de processors, en niet om andere applicatiespecifieke chips. TI zal dan ook wel betrokken blijven bij het testen van nieuwe chips.

Sun heeft nog geen concrete aankondigingen gedaan over 45 nm producten, maar zegt wel druk bezig te zijn zich aan te sluiten bij concurrenten als Intel en AMD. Het bedrijf kon nog geen antwoord geven wanneer de eerste 45 nm processors van de Taiwanese banden zullen rollen. De recent vertraagde Rock zal in ieder geval nog in 65 nm vormfactor worden gegoten.

Bron: Techworld